Surový šalát ako predjedlo

Cítite sa po varenom obede unavení, otupení a najradšej by ste si išli ľahnúť? Nečudo, veď nesprávne stravovacie návyky, ale i neprestajný zhon a rozčuľovanie spôsobujú, že organizmus väčšiny z nás je prekyslený. Riešením tohto stavu môže byť surové predjedlo. Doprajte si veľkú porciu chrumkavého šalátu a pocítite okamžité osvieženie a schopnosť ihneď pracovať.Tráviaca leukocytóza – čo je to?

Ak zjete klasický obed zložený v polievky, mäsa, varenej zeleniny a zemiakov, už o desať minút pocítite jav, ktorý sa volá tráviaca leukocytóza. V krvi sa zvýši počet bielych krviniek – leukocytov z normálnej hladiny 6 000-8 000/ml na 10 000/ml a v priebehu 30 minút až na 30 000/ml. Na normálnu úroveň klesnú až po poldruha hodine.

Je to podobné obrannej reakcii tela pri infekcii, alebo zápale. Tento jav sa považuje za normálny, i keď ide vlastne o chorobný stav. Lymfatický systém okolo tráviaceho traktu reaguje na varenú stavu ako na niečo nepriateľské a cudzie.

 

 

 Ako leukocytóze predísť?

Kto chce tráviacej leukocytóze predísť, mal by pred uvarenou stravou zjesť minimálne 10 % potravín v surovom stave, ale za ideálny sa považuje 25 % podiel. Lymfatický systém surovú stravu akceptuje a považuje ju za prirodzenú, preto hladina leukocytov po jej požití zostáva nezmenená.

Ako sa prejavuje prekyslenie tela? 

Môžete pociťovať únavu, nedostatok energie, problémy s koncentráciou a oslabením pamäti, bolesti hlavy, migrény, depresie, zníženú imunitu voči infekciám, stuhnutosť, reumu alebo dnu.

Čo spôsobuje prejedanie a nedostatočné žutie?

Pri jedení jedlo dobre prežúvajte, zvyšuje to alkalizáciu. Nedostatočné žutie potravy spôsobuje v tele kvasné procesy, a to aj pri konzumácii najlepších jedál. Tie potom telu odčerpávajú zásadité látky. Taktiež každý gram potravy, ktorý zjete naviac, preťažuje organizmus a prekysľuje ho.

Pitie vody a bylinkových čajov

Na to aby sa organizmus neprekyslil a dobre ste sa cítili, sa významne podieľajú i obličky.
Pite preto dostatok vody a zdravých nápojov. Najlepšia je čistá alebo slabo mineralizovaná voda a slabé bylinkové čaje. Svoje hmotnostné kilogramy vynásobte číslom 28 a dostanete množstvo vody v mililitroch, ktoré máte vypiť za deň.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No related content found.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *